Úvod »Obchodné právo»Hospodárska a nekalá súťaž » Zákon o vlastníctve bytov a nebytových priestorov, komentár


        

Zákon o vlastníctve bytov a nebytových priestorov, komentár

Marek Valachovič, Kristína Grausová, Ján Cirák

img

 

Dostupnosť: titul je rozobraný
Číslo produktu: CHB2656
Výrobca: C.H.Beck
Rok vydania: 2012
Počet strán: 1351
Väzba: tvrdá
Jazyk: slovenský
vydanie: prvé
EAN kód: 9788074002656
cena v e-shope bez DPH : 73,41 €
cena v e-shope s DPH (10 %):
80,75 €

Kompletné špecifikácie

Inštitút vlastníctva bytov a nebytových priestorov sa vyznačuje osobitným právnym režimom a samostatnou právnou úpravou obsiahnutou v zákone č.182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov. Kniha je rozsiahlym a uceleným spracovaním výkladu tohto zákona, pričom dôraz kladie najmä na požiadavky praxe. Komentár je doplnený rozsiahlou judikatúrou ku každému ustanoveniu zákona, a to nielen rozhodnutiami NS SR a slovenských krajských súdov, ale aj rozhodnutiami NS ČR a českých odvolacích súdov.

V rámci výkladu boli využité skúsenosti z činností spoločenstiev vlastníkov, praxe obvodných úradov registrujúcich tieto spoločenstvá , ako aj poznatky z činnosti správcov bytových i nebytových domov. Komentár sa nevyhýba ani tým častiam zákona, ktoré sú predmetom odborných diskusií s rôznymi názormi, pričom sa snaží nájsť primerané východisko aplikovateľné v praxi. Zaradené do komentára sú aj poznatky z praxe vrátane niektorých nesprávnych postupov pri uplatňovaní tohto zákona v bežnom živote.

Komentár k zákonu č.182/1993 Z.z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov je spracovaný v znení zákona č.69/2012 Z.z. s účinnosťou od 1.marca 2012.

 

OWE3Z