Úvod »» Získavanie informácií na spravodajské účely a na účely trestného konania


        

Získavanie informácií na spravodajské účely a na účely trestného konania

Michal Aláč

img

 

Dostupnosť: titul je rozobraný
Číslo produktu: CHB3329
Výrobca: C.H.Beck
Rok vydania: 2015
Počet strán: 184
Väzba: mäkká
EAN kód: 9788089603329
cena v e-shope bez DPH : 15,55 €
cena v e-shope s DPH (10 %):
17,10 €

Kompletné špecifikácie

Jednou z hlavných úloch štátu je chrániť záujmy jeho občanov a starať sa o bezpečnosť ľudí, ktorí sa nachádzajú na jeho území. Aby mohol štát tieto úlohy plniť, musí disponovať efektívnym bezpečnostným aparátom a prostredníctvom právnych noriem nastaviť efektívny model jeho fungovania. Aby spravodajské služby, bezpečnostné zbory a orgány činné v tresnom konaní mohli efektívne plniť úlohy, ktoré im zákonodarca uložil prostredníctvom príslušných zákonov, je potrebné, aby boli v právnom poriadku zakotvené inštitúty, ktoré im zabezpečia dostatočný informačný fond.

Kniha analyzuje informačno technické prostriedky a informačno operatívne prostriedky, zo zameraným na spravodajskú činnosť, na operatívnu činnosť a trestných konaní. Publikácia obsahuje judikatúru SR, judikatúru ESĽP. Publikácia rozoberá aplikačnú prax a analyzuje spravodajské služby z bezpečnostným zborom v SR, pričom poukazuje na ich rozdielny právny status.

Publikácia poskytuje podrobnú analýzu právnej úpravy použitia informačno-technických prostriedkov a informačno-operatívnych prostriedkov.

Obsah:

Spravodajské služby

Spravodajská komunita SR

Trestné konanie

Informačno-technické prostriedky

Informačno-operatívne prostriedky

MzhiYWU1