Úvod »Texty zákonov»České » Základy teórie konštitucionalizmu, 2.vyd.


        

Základy teórie konštitucionalizmu, 2.vyd.

Ladislav Orosz, Ján Svák, Boris Balog - vyd. Eurokódex

img

 

Dostupnosť: titul je rozobraný
Číslo produktu: EX7886
Výrobca: Eurokódex
Rok vydania: 2012
Počet strán: 544
Väzba: tvrdá
EAN kód: 9788089447886
cena v e-shope bez DPH : 24,46 €
cena v e-shope s DPH (10 %):
26,91 €

Kompletné špecifikácie

Ústava ako celok predstavuje základný prameň ústavného práva a aj preto možno považovať teóriu konštitucionalizmu, resp. teóriu ústavy za integrálnu a pritom kľúčovú oblasť ústavného práva. Základným predpokladom poznávania platnej ústavy toho-ktorého štátu, pochopenia jej podstaty a významu pre organizáciu a fungovanie štátu je nadobudnutie základných teoretických poznatkov o vzniku, formovaní, podstate a funkciách ústav.

Obsahom knihy sú základné východiská teórie konštitucionalizmu - súhrn poznatkov o moderných ústavách, ich právnych vlastnostiach, formách pôsobenia v štáte a spoločnosti, ako aj charakteristika ich obsahovej náplne doplnená o analýzu ústavných modelov tradičných demokracií (Veľká Británia, USA, Francúzsko, SRN), ktoré mali a majú zásadný vplyv na formovanie ústavných modelov iných demokratických štátov.

 

 

 

Kľúčové slová: ústava, ústavodárna moc, konštitucionalizmus, klasifikácia (typológia) ústav, funkcie ústavy, ústavné normy, ústavodarný proces, ochrana ústavy, obsah ústavy, ústavné modely

 

 

 

Ďalšie Knihy vydavateľstva Eurokódex

MTNmOTc