Úvod »Všetky knihy» Srovnání českého a slovenského zákoníku práce


        

Srovnání českého a slovenského zákoníku práce

Barbora Suchá, Michal Vrajík, Tomáč Čermák - vyd. Anag

img

 

Dostupnosť: titul je rozobraný
Číslo produktu: AN1574
Výrobca: Anag
Rok vydania: 2018
Počet strán: 376
Väzba: mäkká
Jazyk: český a slovenský
EAN kód: 9788075541574
cena v e-shope bez DPH : 17,84 €
cena v e-shope s DPH (10 %):
19,62 €

Kompletné špecifikácie

Keď v roku 1993 vznikli samostatná Česká republika a samostatná Slovenská republika, stáli tieto štáty, čo sa pracovnoprávneho zákonodarstva týka, na rovnakej štartovnej línii. Od tohto okamiku uplynulo viac ako 25 rokov. Oba štáty sú síce členmi Európskej únie, no štvrťstoročie samostatného vývoja sa zásadným spôsobom podpísalo na vývoji pracovnoprávnej legislatívy.

Predkladaná publikácia obsahuje porovnanie platného znenia českého i slovenského zákonníku práce v dvoch stĺpcoch. V ľavom stĺpci je obsiahnute znenie českého zákonníku práce a v pravom stĺpci sú priradené zodpovedajúce ustanovenia slovenského zákonníku práce. Publikácia je doplnená komentárom, ktorý upozorňuje na najzásadnejšie rozdiely v poňatí príslušných inštitútov jednotlivými zákonníkmi práce.

Kniha je praktickou pomôckou, ktorá uľahčuju prácu s oboma zákonníkmi práce všetkým, ktorí potrebujú využívať vo svojej praxi oba tieto predpisy, či už personalisti nadnárodných korporácií, advokáti, či zástupcovia ďalších právnických profesií, ako aj verejnosť zaoberajúca sa komparáciou v oblasti pracovného práva.

NDQ1Ym