Úvod »Medzinárodné a európske právo»Medzinárodné právo » Problematika judiciálních mechanismů v současném mezinárodním právu


        

Problematika judiciálních mechanismů v současném mezinárodním právu

Harald Christian Scheu

img

 

Dostupnosť: titul je rozobraný
Číslo produktu: EL1371
Výrobca: Eurolex Bohemia
Rok vydania: 2005
Počet strán: 213
Väzba: mäkká
EAN kód: 9788086861371
cena v e-shope bez DPH : 10,23 €
cena v e-shope s DPH (10 %):
11,25 €

Kompletné špecifikácie

Kniha predstavuje zaradenie judiciálnej zložky do systému medzinárodného práva. Zohľadňuje nielen právne, ale i politické, mocenské a diplomatické aspekty, ale i judiciálne nástroje, ktoré sú nezávislé a vychádzajú len z právnych noriem.

V prvej časti kniha vysvetľuje zaradenie judiciálnych mechanizmov do katalógu prostriedkov riešenia medzinárodných sporov, čím sleduje líniu predurčenú Chartou OSN a niekdajšími medzinárodnými zmluvami. V ďalšej časti pojednáva o vzniku a činnosti medzinárodných rozhodcovských a súdnych inštitúcií. Tretia kapitola sa venuje medzinárodným judiciálnym mechanizmom, pričom pozornosť sa sústredí na zaradenie do kontextu hmotnoprávnej úpravy určitých oblastí medzinárodného práva. Štvrtá kapitola hodnotí poznatky získané z rozboru činnosti medzinárodných judiciálnych nástrojov. Posledná časť skúma konkrétne konflikty, ktoré môžu vzniknúť v súvislosti s pôsobením medzinárodných trestných inštitúcií, pričom relevantnú konfliktnú líniu vymedzuje vo vzťahu trestných tribunálov k Európskemu súdu pre ľudské práva.

YTFlZGQ