Úvod »Dane, účtovníctvo, mzdy» Účtovníctvo rozpočtových organizácií, príspevkových organizácií a obcí


        

Účtovníctvo rozpočtových organizácií, príspevkových organizácií a obcí

- praktikum (Antónia Kovalčíková, Alena Kordošová, Marianna Kršeková)

img

 

Dostupnosť: titul je rozobraný
Číslo produktu: WKSK0762
Výrobca: Wolters Kluwer SK
Rok vydania: 2014
Počet strán: 204
Väzba: mäkká
EAN kód: 9788081680762
cena v e-shope bez DPH : 9,41 €
cena v e-shope s DPH (10 %):
10,35 €

Kompletné špecifikácie

Svojím obsahom je praktikum zamerané predovšetkým na riešenie špecifických problémov účtovníctva rozpočtových organizácií, príspevkových organizácií a obcí. Obsahuje základné typy príkladov, úlohy a kontrolné otázky z tejto oblasti účtovníctva, ktorých riešenie a zodpovedanie by malo pomôcť študentom lepšie pochopiť podstatu účtovníctva uvedených účtovných jednotiek.

Praktikum je rozdelené do 16 kapitol. Prvých desať kapitol je zameraných na rozpočtové organizácie a všetky základné oblasti účtovania v štátnych rozpočtových organizáciách a v rozpočtových organizáciách zriadených obcou alebo vyšším územným celkom. Základné úlohy a kontrolné otázky o príspevkových organizáciách a vybrané oblasti účtovania v týchto účtovných jednotkách obsahujú ďalšie dve kapitoly. Individuálnej účtovnej závierke a finančným výkazom rozpočtových organizácií a príspevkových organizácií, vybraným oblastiam účtovníctva obcí a medzinárodnej harmonizácii účtovníctva vo verejnom sektore sa venujú samostatné kapitoly. Posledná kapitola obsahuje záverečné kontrolné otázky a úlohy, ktoré dopĺňajú a komplexne uzatvárajú problematiku účtovníctva rozpočtových organizácií, príspevkových organizácií a obcí.

Praktikum je určené predovšetkým študentom Ekonomickej univerzity v Bratislave na cvičenia a konzultácie z predmetu účtovníctvo rozpočtových a príspevkových organizácií a obcí.

NmExY2M